Miklavž

Za Miklavža gremo z atijem, mami in Kleo v cerkev. Tam vidimo Parklja in Miklavža. V cerkvi dobiva s Kleo darilo od duhovnika. Potem se odpravimo domov. Po poti s Kleo razmišljava, če sta Parkelj in Miklavž že pred domačimi vrati in katero pesem jima naj zapojeva. Ko prideta in jima zapojeva pesem, se ati odpravi ven po darila. Skupaj jih odpremo in si jih razkažemo. Ko z vsem tem končamo, se greva s Kleo igrat z novimi igračami.

Lucija Ostojić, 4.c

Ko je Miklavž, sva s sestrico zelo neučakani in komaj čakava, da naju obišče. V sobi se igrava in potem prideta ati ima mami in rečeta, da je Miklavž nekaj prinesel. S sestrico greva pogledat darila. Običajno dobiva čokolado, barvice, pobarvanko, knjige in flomastre. Žal nikoli ne vidiva Miklavža, sem pa srečna, da še nikoli ni prišel Parkelj.

Mia Haložan, 4.c

Teta, stric, bratranec, sestrična, brat Maj, mami, ati, babi, dedi in jaz se zberemo pri babici. Babica pripravi  narezek. Medtem, ko jemo narezek, skozi vrata pride Parkelj. Ima rdečo glavo, po telesu je črn in mehak. Mene je strah in se ga bojim. K nam nikoli ne pride Miklavž. Preden Parkelj gre, nastavi darila. Čez nekaj časa odpremo darila, do konca pojemo in se odpravimo domov.

Ema Krebs, 4.c

Ko pride k nam Miklavž, ga nikoli ne vidim. Tudi Parkljev ni zraven. Preden pride Miklavž, si sčistim čevlje, saj drugače ne bi dobila darila. Običajno mi v čevlje nastavi kakšno mandarino ali pomarančo. Lani mi je prinesel obroč, lasnice in gumico. Zdi se mi, da je Miklavž zelo prijazen. Vedno ve, če smo bili pridni ali ne. Darila nastavi ponoči, da ga ne bi videli. Ker sva z bratom v šoli pridna, nikoli ne pride Parkelj.

Eva Dajčman, 3.c

Upam, da me tudi letos obišče Miklavž, tako kot vsako leto. Mene ni strah in se mi zdi zabavno. Moji sestri je neprijetno in joka. Po navadi pridejo Parkelj, Miklavž in angelčki. Miklavžu sporočam, da sem bila to leto res pridna.

Nika Pečar, 3.c

Vsako leto nas obiščejo Parklji in Miklavž, ki so vedno drugače oblečeni. Miklavžu moram zapeti pesem ali povedati molitev. Preden pride Miklavž moram očistiti, zložiti čevlje in pomagati staršem.

Žana Breznik, 3.c

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja